Natuurgeneeskundige therapie in Leusden

Natuurgeneeskunde

Wat betreft natuurgeneeskunde werk ik voornamelijk met Bachbloesem-remedies en met voetreflexmassage.

Bachbloesemremedies

Bachbloesemremedies hebben hun naam te danken aan een arts, Dr. Bach. Hij heeft ontdekt dat extracten van bloesems van wilde planten, struiken en bomen met succes ingezet kunnen worden bij veel lichamelijke en psychische klachten. Deze middelen werken antagonistisch, dat wil zeggen dat er bijvoorbeeld bij angstproblemen een bloesemextract dat de moed bevordert gegeven kan worden, enzovoorts.

Bij het werken met Bachbloesemremedies krijgt u na het consult een flesje met een of meer verdunde bloesemextracten mee en komt u na een paar weken, wanneer het flesje leeg is, terug om te kunnen bekijken hoe het middel heeft gewerkt en welke remedies er zo nodig vervolgens ingezet kunnen worden. Het is in het algemeen wenselijk om de remedies gedurende een paar maanden in te nemen. Bij kinderen werken de remedies echter sneller en is een kortere duur vaak voldoende.

Voetreflexmassage

Wat betreft voetreflexmassage: Reeds 5000 jaar geleden was in China en India een soort drukpuntmassage van de voeten bekend, en  ook indianenstammen pasten deze methode toe. Het is bij onderzoek gebleken dat er een soort miniatuur- plattegrond van het menselijk lichaam in de voetzolen, tenen en enkels is afgedrukt. Verschillende organen, zenuwen en klieren in het menselijk lichaam zijn daar verbonden met bepaalde reflexgebieden. Door het masseren van dergelijke plekken  kunnen veel lichamelijke klachten verholpen worden en bovendien heeft voetreflexmassage een ontspannende werking op lichaam en psyche.

Bij voetreflexmassage is het wenselijk om een aantal weken achter elkaar één maal per week een voetmassage te krijgen.